2 csomag Tante Fanny vajas-leveles tészta 270 g
15 dkg reszelt füstölt sajt
1 zacskó gombalevespor
1 dl tejföl
2 db egész tojás
kevés liszt
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
Hűtőből kivett Tante Fanny tésztát 10 percig szobahőmérsékleten tartom.
Töltelék:
A gombaleves port lábasba szórjuk, majd ráöntünk 4 dl vizet, és simára ( csomómentesre ) keverjük.
Ezután kislángú tűzön folyamatosan keverés mellett sűrűre főzzük.
Hagyjuk, hogy kihűljön, majd belekeverjük a tejfölt és a zúzott fokhagymát.
Ízlés szerint borssal ízesítjük. Végül egy felvert tojást és a reszelt sajtot is hozzáadjuk.
Lisztezett lapon nagyobb körméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (karikákat készítünk ) fele tésztából. ( szaggatás előtt lisztbe mártom a szaggatót, hogy ne tapadjon a tészta )
A teljes szaggatott tésztára ráhelyezem a karikákat, így egy kis kosár képződik.
A kosarakba töltjük a tölteléket, és a tetejét bekenjük a megmaradt felvert tojással.
Előmelegített légkeverős sütőben 190-200 C fokon 15 perc alatt világossárgára sütöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!