- 50 dkg sertéstarja
- 50 dkg gomba
- kevés vöröshagyma reszelve
- ételízesítő vagy fúszerkeverék húsokhoz
- 2 ek sűrű tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- mustár
- petrezselyemzöld
- bors
- 0,5 dl fehérbor
A tarját egészben megmosom, befűszerezem az ételízesítővel vagy a húsokhoz való fűszerkeverékkel. Powervac tasakba teszem és levákuumozom. Ezt már reggel elvégzem, hogy legyen elég ideje pácolódni. Legalább 2 órát a vákuum tasakban hagyom.
Amikor el akarom készíteni, előmelegítek egy 3 l-es, 20 cm-es AMC alapelemet az első zöld jelzésig, a húst egészben minden oldalán körbepirítom, aláöntöm a bort, lefedem a gyorsfőzőfedővel és a Navigeniot automatikus főzésre állítom (A jelzés). Beprogramozom az audiothermet 25 perc főzési időre, ráteszem a visiothermre, inicializálom (kétszer körbefordítom a visiothermen) és turbo üzemmódra állítom. Fölveszi a kapcsolatot a Navigenióval és amíg az automatikus főzés zajlik, megtisztítom, szeletelem a gombát, előmelegítek egy kisebb AMC alapelemet, kicsit átforgatom benne a reszelt vöröshagymát, hozzáadom a gombát, fűszerezem sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel és addig sütöm, amíg a levét el nem fövi. Amikor kész, elkeverem a tejföllel, de csak annyit teszek rá, hogy sűrű legyen.
Mikor a hús elkészült, deszkán négy vékonyabb szeletre vágom. A szeleteket egymás mellé rendezem egy 2,5 l-es, 24 cm-es AMC alapelemben, tetejüket egyenletesen megkenem mustárral, majd a tejfölös gombával. Megszórom a reszelt sajttal, ráfordítom a Navigeniót és a 2-es fokozat első osztására állítva rápirítom a sajtot.
Burgonyagolyókkal tálalom.
Házassági évfordulónkra készítettem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!