Nagyon klassz ötlet!!:)
2 cs Tante Fanny Friss leveles tészta 270g
50 dkg friss gomba
1 köteg újhagyma
1 ek. napraforgó olaj
25 dkg sonka
7 db koktél paradicsom
só, bors, őrölt szerecsendió ízlés szerint
fél tk kömény 1 tk borsikafű
2 tojás sárgája 7 dkg krémtejszín 6 dkg reszelt sajt petrezselyem a tálaláshoz
A Tante Fanny friss leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.
Az étolajat felforrósítjuk, és az apróra vágott újhagymás a gombával együtt átsütjük.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott sonkát, és paradicsomot, majd rövid ideig kevergetés mellett pároljuk.
Fűszerekkel megszórjuk.
Helyezzük a sütőpapírral együtt kitekert tésztát kb. 30 cm átmérőjű sütőformába, a szélekből képezzünk fél cm magas keretet.
A kész masszát öntsük a tésztára. Tojássárgáját a tejszínnel és reszelt sajttal keverjük össze, majd sóval, borssal fűszerezzük és öntsük a masszára.
A tetejére készítsen rácsot csíkokra vágott tésztából, majd a felvert tojás sárgájával kenjük be. 200 C fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!