Nagyon mutatós, és finom is!
A húshoz:
A tésztához:
A tésztához előmelegítek egy 3 l-es 20 cm-es AMC alapelemet az első zöld jelzésig. Beleöntöm a száraz tésztát és annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Sózom, lefedem a Navigeniót automatikus főzésre állítom (A jelzés). Az audiothermet 8 percre programozom, inicializálom (kétszer körbefordítom a visiothermen) és soft üzemmódban hagyom őket dolgozni.
Előkészítem a tészta öntetét: lereszelem a sajtot, elkeverem két tojással és a tejföllel, sózom, borsozom.
Amikor a tészta kész, mivel ezzel a főzési technikával a vizet teljesen fölszívta, leszűrni, leöblíteni nem kell, ezért ráöntöm a sajtos-tojásos-tejfölös masszát és jól összekeverem.
Nagyon vékonyan kivajazok és zsemlemorzsával meghintek 2,5 l-es 24 cm-es AMC alapelemet, a közepébe belehelyezek egy Bowl tálkát vagy egy 14 cm-es jénai tálat, lefelé fordítva. A tojásos-sajtos tejfölös tésztát a tálka köré rendezem, jól benyomkodom az edény fala és a tálka közé, hogy koszorú formája legyen. A Navigenión fölmelegítem az aljzatot, aztán az edényt deszkára teszem, ráfordítom a Navigeniót és a 2-es fokozat első osztásán a tésztát megsütöm. Kb. 5 perc, vagy még annyi sem.
Kicsit félreteszem.
Közben kockára vágom a csirkemellet (vagy combfilét), a paradicsom héját lehúzom, hagymát és a fokhagymát géppel ledarálom, a gombát szeletekre vágom.
Előmelegítem a 3 l-es 20 cm-es AMC alapelemet, a húst minden oldalán jól átpirítom benne, hozzáadom a hagymát és az összes fűszert, paradicsomot, a pürét is, végül a gombát. Összekeverem, és 10 perc alatt puhára főzöm.
A 2,5 l-es edényre, amiben a tészta van, ráfborítok egy nagy tortatálcát és fölfordítom. A megsült tészta szépen kicsúszik a tálcára. Leemelem róla az edényt, közepéből kiveszem a tálkát és a helyét megtöltöm a gombás csirkehússal.
Nagyon mutatós étel és finom is. Bár kétésgtelen, hogy némi ügyességet még az AMC technika mellett is kíván, de megéri a fáradtságot. Maradék pörit vagy szaftos húst is feldobhatunk vele.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!