Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek receptek » Gombás-csirkés tésztakoszorú

felvitel dátuma: 2011-10-16 19:17:16       mai nézettség: 1       nézettség: 3015
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

A húshoz:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 2 nagy paradicsom
  • 1 nagy hagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • bors
  • szerecsendió

A tésztához:

  • 30 dkg szarvacska
  • 2 tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 10 dkg reszeltsajt
 
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 5 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A tésztához előmelegítek egy 3 l-es 20 cm-es AMC alapelemet az első zöld jelzésig. Beleöntöm a száraz tésztát és annyi vizet öntök , hogy éppen ellepje. Sózom, lefedem a Navigeniót automatikus főzésre állítom (A jelzés). Az audiothermet 8 percre programozom, inicializálom (kétszer körbefordítom a visiothermen) és soft üzemmódban hagyom őket dolgozni.

Előkészítem a tészta öntetét: lereszelem a sajtot, elkeverem két tojással és a tejföllel, sózom, borsozom.

Amikor a tészta kész, mivel ezzel a főzési technikával a vizet teljesen fölszívta, leszűrni, leöblíteni nem kell, ezért ráöntöm a sajtos-tojásos-tejfölös masszát és jól összekeverem.

Nagyon vékonyan kivajazok és zsemlemorzsával meghintek 2,5 l-es 24 cm-es AMC alapelemet, a közepébe belehelyezek egy Bowl tálkát vagy egy 14 cm-es jénai tálat, lefelé fordítva. A tojásos-sajtos tejfölös tésztát a tálka köré rendezem, jól benyomkodom az edény fala és a tálka közé, hogy koszorú formája legyen. A Navigenión fölmelegítem az aljzatot, aztán az edényt deszkára teszem, ráfordítom a Navigeniót és a 2-es fokozat első osztásán a tésztát megsütöm. Kb. 5 perc, vagy még annyi sem.

Kicsit félreteszem.

Közben kockára vágom a csirkemellet (vagy combfilét), a paradicsom héját lehúzom, hagymát és a fokhagymát géppel ledarálom, a gombát szeletekre vágom.

Előmelegítem a 3 l-es 20 cm-es AMC alapelemet, a húst minden oldalán jól átpirítom benne, hozzáadom a hagymát és az összes fűszert, paradicsomot, a pürét is, végül a gombát. Összekeverem, és 10 perc alatt puhára főzöm.

A 2,5 l-es edényre, amiben a tészta van, ráfborítok egy nagy tortatálcát és fölfordítom. A megsült tészta szépen kicsúszik a tálcára. Leemelem róla az edényt, közepéből kiveszem a tálkát és a helyét megtöltöm a gombás csirkehússal.

Nagyon mutatós étel és finom is. Bár kétésgtelen, hogy némi ügyességet még az AMC technika mellett is kíván, de megéri a fáradtságot. Maradék pörit vagy szaftos húst is feldobhatunk vele.

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.suepax.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 nemeth-ek 2011 október 18

Nagyon mutatós, és finom is!

10/10 K. Tina 2012 augusztus 04

Mekkora ötlet!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.