A tésztához:
0,5 kg liszt
1 dl tejfol
1 tojás
2 csipet só
2,5 dkg éleszto
1 dl tej
kevés cukor (az éleszto felfuttatásához kell)
7,5 dkg margarin
A toltelékhez:
1 fej voroshagyma
1 nagy konzerv gomba
3 dl tej
fél tubus sajtkrém
étolaj, vegeta
1 ek rétesliszt
kb. 20 dkg eidami sajt (elhagyható, viszont a tetejére tegyunk)
A tésztát osszegyúrjuk, duplájára kelesztjuk.
Ezalatt elkészítjuk a tolteléket: a hagymát apró kockákra vágjuk. Olajon megpároljuk a gombával és ízlés szerint vegetázzuk. Kulon kikeverunk 3 dl tejet, fél tubus kinyomós sajtot és 1 kanál lisztet. Ha puha a gomba, ráontjuk és osszefozzuk.
Mikor megkelt a tésztánk, 2 cipóra osztjuk. Egyenként kinyújtjuk, majd elosztjuk rajta egyenletesen a tolteléket. Tekerjuk fel szorosan, majd szeleteljuk fel 3-4 vágással téglalap alakúra. A csónakok kozepébe vágjunk bele egy éles késsel (borotvapenge), de vigyázzunk, hogy ne vágjuk végig.
Tegyuk elomelegített sutobe és 180 fokon kb. 15-18 perc alatt megsutjuk.
(Eredeti forrás: andi1976 - a sonkás-sajtos-tejfolos csiga receptje a tészta - max konyhája - a sonkás-medvehagymás csónakok a forma és a toltelék receptje a serpenyo.hu)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!