felvitel dátuma: 2023-11-16 11:34:19
mai nézettség: 1
nézettség: 43
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
1 db gombakopnzerv
8 db főtt tojás
3 közepes db csemegeuborka
1db vöröshgyma
2 közepes db lilahagyma
1 ek mustár
2 dl tejföl
5 ek majonéz
25 g zselatin
1 dl víz
4 ek olaj
bors ízlés szerint
2 db fekete olajbogyó
2 db koktélparadicsom
Előkészületi idő: 30 perc
Elkészítés:
Az olajon az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, gombát rátesszük, és kb. 20 percig sütjük. Ízlés szerint megszórjuk borssal.
A főtt tojást, csemegeuborkát, lila hagymát felkockázzuk. Hozzáadjuk a kihűlt gombát, majonézt, mustárt, tejfölt és a forró vízben feloldott zselatint. Ízlés szerint borsozzuk-fűszerezzük.
Jól összekeverjük, formába öntjük, és pár órára, akár egy éjszakára állni hagyjuk.
Kiöntjük a formából. Egy-egy kettévágott olajbogyó a hóember szemei és a gombja.
Egy-egy kettévágott koktélparadicsom az orra és a sapkáján a dísz. Paprikából kivágjuk a száját és a sálját. Egy uborkaszeletből a sapkáján a leveleket vágjuk ki.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.