50 dkg gomba
· 1 vöröshagyma, fél póréhagyma
· 10 dkg bacon
· 1 ek olívaolaj, 3 dkg vaj , 3 ek.
tejföl
· 1 cs kész réteslap (6 v. 8 lapos)
· 3 db tojás
· 3 ek liszt
1. Egy ek olajon a kockára vágott bacont megpirítjuk, majd kiszedjük, beletesszük a hagymákat, üvegesre pároljuk. Rádobjuk a gombát, fűszerezzük sóval, borssal és a szalonnapörcöket is visszatesszük.
2. A réteslapokat egyenként megkenjük olvasztott vaj és tejföl keverékével, és egymásra teszünk 3-3 lapot (vagy 4-4-et) , tehát 2 tekercs lesz belőle.
3. Kettéválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a 3 ek lisztet, összekeverjük, és ehhez adjuk a megpárolt zöldséget. Összekeverjük, és jöhet hozzá a tojásfehérje is 2-3 adagban fokozatosan hozzákeverve.
4. 3- 4 réteslapra halmozzuk a fele párolt tojásos zöldséget, majd feltekerjük, kivajazott tepsibe tesszük, tetejét megkenjük olvasztott vajjal.
5. Előmelegített sütőben megsütjük.
Önálló fogásként vagy köretként tálalhatjuk. Adhatunk hozzá öntetet, pl. 2 dl kefír, pici só, 3 gerezd fokhagyma, citromlé, petrezselyem, ketchup = kikeverni és meglocsolni a réteseket.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!