pulykamell: 0.80 kg
só: csipetnyi
liszt : 2 evőkanál
tojás: 4 db
zsemlemorzsa: 2 db
étolaj: 3 dl
burgonya: 0.20 kg
friss zöldség féle díszítéshez
Ragu:
gomba: 0,20 kg
sertés velő: 0,20 kg
vöröshagyma: 0,50 kg
só: ízlés szerint
bors: ízlés szerint
étoolaj: 5 dl
Töltelék:
A tisztítás után a vöröshagymát megpirítjuk olajban, beletesszük a gombát, majd a velőt, ezután fűszerezzük, majd összekeverjük.
A pulykamellet spékeljük hosszanti irányban, mint egy bendő, majd betöltjük a velős, gombás ragut. Annyit töltünk bele, hogy eligazítva ne szóródjon ki belőle a töltelék.
Megforgatjuk lisztben-, tojásban-, zsemlemorzsában, és forró olajban sütjük, slégen kettőrészre szeleteljük, majd a sült burgonyával tálaljuk. Friss zöldségfélével díszítjük.
( sült burgonyát tisztítás után szeletekre vágjuk )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!