Palacsintákhoz:
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 ek. olaj
- 2,5 dl tej
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 30 dkg gomba
- hagyma
- petrezselyemzöld
- 3 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 ek liszt
- só
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
-zsemlemorzsa
- kevés olaj a sütéshez
A palacsintákhoz valókat összekeverem, habverővel összedolgozom és 8 szép, vékony palacsintát sütök belőle.
A töltelékhez a felszeletetlt gombát a péppé őrölt hagymával megpirítom (a szokásos módon előmelegítek egy AMC serpenyőt az első piros jelzésig, beledobom a gombaszeleteket, ráteszem a hagymapépet, sózom, petrezselyemmel megszórom, először fedő alatt párolom, majd kissé lepirítom).
A vajjal, liszttel és tejjel kissé sűrűbb besamel mártást készítek, sózom és belekeverem a megpirult gombát.
Ezzel a töltelékkel töltöm meg a palacsintákat, összehajtogatom, végeiket begyűröm, de inkább olyan laposabb, tasak formájúak legyenek.
Lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatom, majd előmelegített AMC serpenyő aljára nagyon kevés olajat teszek és mindkét oldalukon szép pirosra sütöm a palacsintákat.
Tartárral, sült hasábburgonyával, vagy rizzsel tálalom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!