Elkészítés:
A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk. Kisebb gombócokat formázunk és egy tálcára,deszkára tesszük. Egy magas falú fazék alját kibéleljük egy kevés savanyú káposztával. Erre jöhetnek a gombócok. Hagyjunk közöttük távolságot,mivel a rizs miatt térfogatuk nő majd. Erre jöhet egy jó adag savanyú káposzta. A káposzta tetejére szórunk egy evőkanál őrölt pirospaprikát. Majd ráhelyezzük a maradék gombócokat és végül ráhelyezzük a maradék savanyú káposztát. Ezt felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Erre rászórunk egy evőkanál őrölt pirospaprikát és rátesszük a babérleveleket. Lefedve kis lángon főzzük kb. egy órát. Néha a fazék fülénél fogva megrázzuk kicsit,oldalti irányban. Én nem szoktam tenni rá rántást,a rizs nálam mindig elszívja a vizet. De ha valaki úgy szereti tegyen rá nyugodtan. Mi ,ha van egy kis leve , tunkoljuk kenyérrel.