Elkészítés:
A húshoz hozzáadjuk a tojást, a pirospaprikát, az őrölt fekete borsot, belereszeljük a fokhagymát,1 csapott evőkanál sót és kicsi golyókat formázunk belőlük. Egy kevés olajon ,magas lángon, lepírítjuk őket . Kiszedjük egy tálcára vagy tálba és félretesszük. A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, majd a húsos olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, adunk hozzá 1,5 dl vizet, elkeverjük. Beletesszük a szárított bazsalikomot, oreganót, 2 teáskanál sót, az 1 evőkanál kristálycukrot, és összekeverjük. Ebbe beletesszük mostmár a megpírított gombócokat ,a zellerlevelet és petrezselyem levelet, majd lefedve hagyjuk főni kis lángon 30 percet. Figyeljünk oda rá, néha kavarjuk meg . Ne hogy odaégjen. Miután letelt a 30 perc ,kiszedjük a zellerlevelet és a petrezselyem levelet,majd tálaljuk. Én spagetti tésztával és sajttal szoktam tálalni. Ha valakinek 30 perc múltával nem főtte el a vízet kellően ,és nem elég sűrű szerinte a szósz, szedje ki a gombócokat és 2 púpos evőkanál keményítőt keverjen ki egy kevés hidegvízzel csomómentesre. Majd öntse a szószba és keverje ,míg be nem sűrűsödik a kívánt állagra. Tegye vissza a gombócokat és kész.