Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert / meleg recept ( tálaláskor ) » gőzombóc

felvitel dátuma: 2013-10-13 19:20:03       mai nézettség: 1       nézettség: 1566
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

50dkg liszt

csipetnyi

1 evk.cukor

reszelt citroméj

1,5dl tej

1db tojás

5dkg olvasztott margarin

2,5dkg élesztő

2 evk.liszt

1,dl tej

1kiskanál cukor

3dk olvasztott vaj a kenéshez

szilvalekvár

5dkg darált mák+10dk porcukor

Előkészületi idő: 50 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A langyos cukros tejben elkeverjük az élesztőt és a lisztet,megvárjuk mig felfut a kovász.

Addig a tálba szitálom a lisztet,sót,1db tojás ,1evk cukor

és a felfutott kovász, és kezdem begyúrni a tejjel és olvasztott vajjal a tésztát.Kidolgozom,lelisztezem,letakarom és 35-40 perc alatt langyos helyen megkelesztem.

Deszkára borítom,kettévágom és két nagy nudlit sodrok a kezemmel belőle,ezeket kb 3cm vastagon felszelem és a tenyeremben szétlapítom a szeleteket ,ebbe rakom a kemény lekvárt és gombócot formázok,majd egy lábasba vizet forralok,ráteszek egy szürőt,vagy pároló edény szürőjére teszem,de ne lógjon a vízbe a szita és leborítom egy magas falú lábassal,vagy tállal és 15 percig hagyom a gőzbe ,de előtte a gombócokat olv.vajjal megkenem,ha megkelnek,ne ragadjanak össze.Amikor kész ,tálra szedem ,újra megkenem olv.vajjal,meszórom cukros mákkal és csinálok mellé vanilia sodót,ezzel tálalom melegen.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=10407

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.