Hozzávalók:2,7-2,9 dl tej, 2 dkg burgonyapehely, 2 teáskanál só 1 mk ascorbikcum 4 dkg vaj, 30 dkg BL 80 liszt, 20 dkg graham liszt, 1 ev cukor, 60 g tejföl, 1 mokkáskanál sikér, 3 dkg élesztő, a tetejére sajt/só/bármi
Elkészítése:
Egy deci langyos tejben elkeverem a cukrot belemorzsolom az élesztőt, majd a tetejére egy pici lisztet szórok, és hagyom megkelni az élesztőt
. Közben kimérem a liszteket, hozzákeverem a sót, a burgonyapelyhet és a sikért, ascorbicum-ot majd mélyedést csinálok a közepébe. Beleteszem a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, puha vajat és ezután bedagasztatom a tésztát. Letakarva kelni hagyom. Kb. fél óra elteltével egy kicsit újra átdolgoztatom, ezután ismét letakarom és most hagyom duplájára kelni.
A megkelt tésztát 12 darabba vágom, gombócba formázom és hagyom egy picit pihenni. Egyenként négyzet alakúra nyújtom és feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem és 40-45 percig kelesztem, majd jó bőven megspriccelem szobahőmérsékletű vízzel. Megszórom sajttal/sóval/... 200 °C-ra előmelegített sütőben pirulásig sütöm (kb. 20-25 perc )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!