ÉN a grillcsirkét 2 db sörösüvegre "ráhuzom,"ráültetem és a tepsibe "teszemés csak sozom nem kell kenegetni, locsolgatni nagyon finom .Egyszerüen nagyon finom omlos lesz,Jóétvágyat ,sok sikert.
1db közepes csirke én házit kaptam tesómtól szép kis húsos
2 ev k szárnyas grill fűszerkeverék
1 dl olaj
2 tk só
Körethez
rizs
házi vegeta de a bolti is megfelel
mirelit zöldség vegyes köret
A csirkét megmossuk. Jól besózzuk A fűszerkeveréket olajban elkeverjük és ecsettel a csirkét szépen bekenjük vele.
A csirkét tepsibe tesszük Pici vízet teszünk alá Ha később a kisült fűszeres zsírt meg szeretnénk enni, akkor 2 kanál finom olajat tehetünk alá ,de amúgy is enged egy kis saját zsírt .A csirkét 200-220 fokon kell sütni,kb 60 percig 5-10 percenként meg kell fordítani és a tepsi alján összegyűlt fűszereses olajjal – zsírral meg kell kenni. A csirke combjába szúrt hústűvel ellenőrizhető, hogy teljesen átsült-e már a csirke. Ha tiszta lé folyik ki belőle, akkor elkészültünk, ha rózsaszín lé, akkor még 10 percig süthetjük.
A körethez a rizst megmossuk, lecsöpögtetjük és pici olajon megpirítjuk.Hozzáadjuk a mirelit zöldséget, vegetával fűszerezzük és kétszeres mennyiségű vízzel, fedő alatt takaréklángon 10 percig főzzük, majd további 10 percig a tűzről levéve állni hagyjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!