Hozzávalók az alma megpárolásához:
3 db alma,
50 g vaj,
1/4 bögre cukor.
A tésztához
200 g gríz,
150 g cukor,
2 db tojás,
300 g gyümölcs joghurt
1 teáskanál szódabikarbóna,
15 g kakaó.
Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a joghurtot és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig.
Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.
Mossuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk mindegyiket 9 – 10 szeletre.
Olvasszuk fel a vajat egy kisebb lábasban, tegyük bele az almaszeleteket és cukrozzuk le.
Lassú tűzön pároljuk pár percig, közben kevergessük. Egy sütőformát béleljünk ki alufóliával.
Tegyük bele az almaszeleteket.
Öntsük rá a kikavart tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük nagyjából 30 percig.
Amikor megsült vegyük ki a süteményt a formából és szórjuk meg porcukorral . Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!