A tészta hozzávalói:50 dkg. liszt, 5 dkg. zsír,2 tojás,3 evőkanál tej, 2 evőkanál méz, 15 dkg. porcukor, 1 kávés kanál szódapor.
Krém: fél liter tej, 5 dkg búzedara, 1 cs. vaniliás cukor, 20 dkg. margarin, 15 dkg. cukor., kevés lekvár.
Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba mérem, és jól összegyúrom. Lisztezett deszkára téve 4gombócot készítek. Vékonyra nyújtom, és mndegyik lapot lisztezett tepsi hátán megsütöm.Hamar sül.
A tejben a vaniliás cukorral a darát felfőzöm, hűteni teszem. A margarint a cukorral kikeverem, és a kihűlt krémhez adom. Jól összeforgatom.
Összeállítás: A krémet 3 részre osztom. az első lapot megkenem krémmel, majd a második lap következik. Lekvár, kicsit várok, míg beissza, majd krém, és az utolsó lap. Másnap szeletelhető.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!