Piskóta:
Krém:
Piskóta:
A lisztet a sütőporral, a cukrot a vaníliáscukorral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Kerek tortaformában megsütjük. Mikor kihűlt kettévágjuk.
Krém:
A tejben megfőzzük a búzadarát, mint amikor tejbegrízt készítünk, és teljesen kihűtjük. Mikor kihűlt kikeverjük a margarinnal.
A ribizlit leszemezzük, megmossuk és villával összetörjük. A habos krémhez hozzákeverjük és beletesszük a zseléfixet is, hogy felfogja a ribizli levét. Ezután jó vastagon megtöltjük a piskótát, és bevonjuk krémmel a tetejét és az oldalát is.
Kirakjuk babapiskótával és körbe kötjük egy szalaggal, díszítésként ribizlit használunk.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!