Ezt mi is szeretjük.
2 dl búzadara
2 evőkanál étolaj
1 csipet só
1,5 dl víz
Kb. 30 dkg szélesmetélt tészta
1 teáskanál só (tésztához)
1 liter víz (tésztához)
lekvár (tálaláshoz)
porcukor (tálaláshoz)
Felrakjuk a vizet a gázra, amibe beleraktuk a sót. Ha felforrt, akkor belerakjuk a tésztát, majd néha megkeverjük. A tészta papírján rajta van, hogy meddig kell főzni.
Amíg fő a tészta, addig az étolajat belerakjuk egy nagyobb lábosba. Rászórjuk a búzadarát, megsózzuk, s meggyújtjuk alatta a gázt takarékra. Kevergetjük, hogy le ne égjen. Ha már elkezd barnulni, (kb. 5-8 perc) akkor ráöntjük a víz felét, s kevergetjük tovább. Kb. 2 perc után elkezd összeállni a gríz, ekkor fakanállal szétnyomkodjuk, majd ráöntjük a maradék vizet, majd tovább kevergetjük. 2-3 perc után már elpárolog belőle a víz, s megpuhul a gríz.
A kifőtt tésztát tésztaszűrőn átszűrjük, majd belerakjuk egy jénaiba, a megpuhult grízt rászórjuk, s összekeverjük.
Egy tartalmas leves mellé nagyon finom második fogás. Tányéron porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!