Nagyon ötletes!!!!
A lapokhoz:
50 dkg liszt
6 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
4 evőkanál folyékony méz
4 evőkanál tejföl.
A krémhez:3 dl tej
3 evőkanál gríz
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1db citrom leve.
Péter Jánosné könyvéből.
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk.Hozzáadjuk a porcukrot és a többit, alaposan összegyúrjuk, 4 cipót gömbölyítünk, kissé pihentetjük. Nyújtjuk,késhát vastagságúra, a formával kivágjuk a tésztát, a maradékot elosztjuk a többihez. Kis ideig pihentetjük/ fél óra/, a lapokat világosra sütjük.
Krém: A tejet felforraljuk, a grízt keményre főzzük benne, hűtjük.
A margarint a porcukorral kikeverjük, kanalanként hozzáadjuk a grízt, végül a citromlét.
1 lapot megkenünk grízes krémmel, befedjük egy másik lappal.Ezt baracklekvárral megkenjük, ráhelyezünk egy újabb lapot.Ezt grízes krémmel kenjük meg, befedjük a 4. lappal.Porcukorral meghintjük, díszítjük. Másnap lehet szeletelni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!