1 fej vöröshagyma
2 ek étolaj vagy 2 ek folyékony zsir
1 kg lapocka vagy tarja
darált köménymag izlés szerint
ételizesitő, só
1 zöldpaprika
1 fél paradicsom vagy 1-2 ek lecsó
1 db pörköltszaftkocka
viz
3-4 db krumpli
1 kk őrölt pirospaprika
A vöröshagymát apróra vágjuk, az étolajon vagy a zsiron megfonnyasztjuk. Közben a húst apró kockákra vágjuk, rátesszük a hagymára, kifehéredésig sütjük, kevergetjük, nehogy leégjen. Közben tesszünk rá darált köménymagot, ételizesitőt, sót, és lehet tenni rá 1 zöldpaprikát, esetleg egy fél paradicsomot is vagy 1-2 ek lecsót. Beletesszük a pörköltszaftkockát is. Jól összekeverjük és ha a hús már kifehéredik, akkor öntünk rá annyi vizet, amennyi gulyást szeretnénk. Amikor felforrt a viz, letakarjuk egy fedővel, teszünk bele 3-4, esetleg több apró kockákra vágott krumplit. Tovább főzzük, amikor a krumpli megpuhult, akkor egy fakanál segitségével szétnyomkodni a krumplit, megkóstolni a levét és ha kell, fűszerezzük még. Teszünk bele őrölt pirospaprikát is. Egyet forr, és kész a gulyás!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!