Elkészítés:
Megmaradt marhapörkölt. mint a pörkölthöz szoktuk.
Az apróra vágott hagymát a zsírban megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és egy kevés vízzel feleresztjük.
Ha zsírjára pirult, beletesszük a maradék marhahúst, nagyon keveset fűszerezzük mivel a marhapörkölt már egy kész étel, gyakori kevergetés közben pároljuk.
Ha zsírjára sült, belekeverjük az őrölt köménymagot, az apróra vágott fokhagymát, a kicsumázott zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot vagy a lecsót, és szükség szerint megint egy kevés vizet öntve alá-hogy le ne süljön-, tovább pároljuk.
Ha a hús már puha, felöntjük kb. 2 l vízzel, beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, és mielőtt a burgonya is egészen megfőne, belefőzzük az egy tojásból gyúrt csipetkét.
Ha a kuktában főzzük , akkor a fokhagyma hozzáadása után egy kevés vizet öntünk a húsra, és lezárjuk a fedőt. Kb. 10 perc főzés után- amikor a hús már majdnem puha-, feleresztjük, és most már fedő lezárása nélkül főzzük készre, hiszen az apró kockára vágott burgonya, és csipetke percek alatt megfő.