A hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát apró kockára vágjuk.
A zsírt felhevítjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, majd a húst fehéredésig pirítjuk.
Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát, a paprikakrémet.
Vízzel felengedve fedő alatt kb. 30 percet főzzük.
Hozzáadjuk a sárgarépát, karalábét és a petrezselymet.
Ha már majdnem puha a hús, mehet bele a krumpli.
A lisztet elkeverjük a tojásokkal, hozzáadunk egy nagy csipet sót, ha túl kemény lenne, lazíthatjuk pár ek vízzel.
Ha felfőtt a leves a krumplival, a nokedlit a forró levesbe szaggatjuk.
Ha a nokedli feljött a leves tetejére, a zöldségek és a hús is puha el is zárhatjuk.