felvitel dátuma: 2014-05-25 13:36:46
mai nézettség: 1
nézettség: 898
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
40-50 dkg pulykamell file
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 baberlevel
3-4 sargarepa
2-3 szal zellerzold
1/2 -1 csomag petrezselyemzoldje
1/2 paradicsom
1 paprika
1 eros paprika ( elhagyhato)
Olaj
So,bors,vegeta,komeny,1 tk kamun ( elhagyhato) ,piros paprika
2 kozepes krumpli
CSIPETKE: so,bors,liszt,tojas
Előkészületi idő: 20 perc
Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:
Az aprora vagott hagymat a paprikaval es a paradicsommal uvegesre dinsztelem,majd kiszedem a zoldsegeket es leturmixolom egy kulon talban a forro olajban atforgatott fokhagymaval eggyutt.A megdinsztelt hagymahoz hozzaadom a kockara vagott hust es addig puhitom mig kifeheredik.Hozzaadom a fuszereket: a sot,bors,komeny,kamun,pirospaprikat es osszekeverem.Felengedem a keves vizzel osszeturmixolt zoldseg mixel es hozzaontok meg keves vizet. Hozzaadom a karikara vagott sargarepat,a petrezselymet a zellert es a baberlevelet.Lefedve majdnem keszre fozom.Mikor a levesunk majdnem elkeszult hozzaadjuk a kockara vagott krumplit es keszre fozzuk.Ha nem elegendo a le a levesen potoljuk es kostoljuk meg eleg sos- e a leves,ha nem sozzuk.Mikor megfott a levesunk a menet kozben elkeszitett csipetket hozzaontom es keszre fozom kb 5 perc alatt.Aprora vagott petrezselyemmel megszorom es talalom.Eros paprikat kinalhatunk hozza Kb 50-60 perc alatt elkeszul a levesunk.Csipetke elkeszitese: a hozzavalokbol tesztat gyurunk ,majd kis darabokat lecsipkedve keszitjuk a csipetket.Ha nincs idonk vagy kedvunk csipkedni ,akkor nagy lyuku reszelon reszeljuk le es szorjuk meg liszttel,hogy ne tapadjon ossze.
Szakács: evi
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!