Nálam is ez a nyerő! Nagyon finom. :)
• 60 dkg marhalábszár vagy sertés csülök
• 2 db női ökölnyi lilahagyma
• 1 db paprika, ha lehet, akkor piros
• 3 ek olaj
• 1 dl paradicsomlé
• 1 dl vörösbor
• 1 ek őrölt pirospaprika
• 1 tk erős paprika
• csipet őrölt bors
• 1 tk őrölt kömény
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 db húsleves kockából készített 3 liter lé (vagy csak víz).
• 1/2 kg burgonya
• 2 db dundi sárgarépa
• 1 db fehérrépa
• csipetke házi vagy bolti
A hártyás és inas részektől megtisztítom a marhahúst, megmosom, és kicsikére feldarabolom. A lilahagymát és a paprikát nagyon apróra vágom, majd a felhevített olajon mindkettőt egyszerre dinsztelem. Hozzáadom a húst, pirítom egy kicsit, majd kavarok egyet rajta, rászórom a pirospaprikát, a paradicsomlét a bort a húslé 1/3 részét a lazán összenyomott fokhagymát, a borsot, erős paprikát, köményt, és az ízlésünknek megfelelő sót. Félpuhára főzöm, majd beleteszem az 1 cm- re kockázott sárga és fehérrépákat az ugyanekkorára darabolt burgonyát és a bolti csipetkét, felöntöm a többi lével, és készre főzöm. A házi csipetkét, amit frissen készítek azt a befejezés előtt 10 perccel teszem a levesbe.
Ezt a levest az osztrákoknál ettem először, meglepetésemre talán a legfinomabb gulyásleves volt, amit valaha ettem. Sokáig kísérleteztem, míg sikerült azt az ízt eltalálnom családom teljes megelégedettségére. Ennek a levesnek a leve is sűrű, nem átlátszó.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!