Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Gulyáslevesem

felvitel dátuma: 2012-01-04 18:00:50       mai nézettség: 1       nézettség: 1876
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

•    60 dkg marhalábszár vagy sertés csülök
•    2 db női ökölnyi lilahagyma
•    1 db paprika, ha lehet, akkor piros
•    3 ek olaj
•    1 dl paradicsomlé
•    1 dl vörösbor
•    1 ek őrölt pirospaprika
•    1 tk erős paprika
•    csipet őrölt bors
•    1 tk őrölt kömény
•    2 gerezd fokhagyma
•    2 db húsleves kockából készített 3 liter (vagy csak víz).
•    1/2 kg burgonya
•    2 db dundi sárgarépa
•    1 db fehérrépa
•    csipetke házi vagy bolti



A fűszerek Toldi Fűszer termékek

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

A hártyás és inas részektől megtisztítom a marhahúst, megmosom, és kicsikére feldarabolom. A lilahagymát és a paprikát nagyon apróra vágom, majd a felhevített olajon mindkettőt egyszerre dinsztelem. Hozzáadom a húst, pirítom egy kicsit, majd kavarok egyet rajta, rászórom a pirospaprikát, a paradicsomlét a bort a húslé 1/3 részét a lazán összenyomott fokhagymát, a borsot, erős paprikát, köményt, és az ízlésünknek megfelelő sót. Félpuhára főzöm, majd beleteszem az 1 cm- re kockázott sárga és fehérrépákat az ugyanekkorára darabolt burgonyát és a bolti csipetkét, felöntöm a többi lével, és készre főzöm. A házi csipetkét, amit frissen készítek azt a befejezés előtt 10 perccel teszem a levesbe.
Ezt a levest az osztrákoknál ettem először, meglepetésemre talán a legfinomabb gulyásleves volt, amit valaha ettem. Sokáig kísérleteztem, míg sikerült azt az ízt eltalálnom családom teljes megelégedettségére. Ennek a levesnek a leve is sűrű, nem átlátszó.
 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Zia50 2012 január 04

Nálam is ez a nyerő! Nagyon finom. :)

10/10 magdimama 2012 január 04

Igen, ez egy nagyon fincsi gulyás leves receptje!!!!

0/10 kautz1009 2012 január 05

Szuper!!

0/10 Helga 2012 január 08

Klassz:)

3/10 tinemetht 2015 február 10

Finom lehet a leírás alapján,hasonlót szoktam én is főzni, de a leveskocka kimaradhatna

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.