Lehet, hogy rosszul látom, de nincs meg a töltelék receptje, csak egy része.
A tésztához:
1 tojás
fél csésze liszt
fél csésze tej
negyed tk vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
1/3 csésze szénsavas ásványvíz
csipetnyi só
olaj a sutéshez
A toltelékhez:
60 g darált dió
65 g durvára darált dió
1/3 csésze tejszín
2 ek rum (kihagyható)
50 g kristálycukor
1 tk orolt fahéj
A csokoládészószhoz:
50 g étcsokoládé
2 tojássárgája
fél ek vaj
fél csésze tej
2 ek kristálycukor
fél tk vaníliás cukor
1 tk kakaópor
1 ek rum (kihagyható)
A tejet, a tojást, a cukrot, a lisztet és a sót osszekeverjuk egy tálban. Hozzáadjuk a citromhéjat, csomómentesre keverjuk, majd az ásványvízzel higítjuk. Fél órára félretesszuk a tésztát, pihentetjuk.
Míg a tészta pihen, elkészítjuk a diós tolteléket: a tejszínt a cukorral osszeforraljuk, majd belekeverjuk a tobbi hozzávalót és további 3 percig forraljuk.
Fél óra elteltével felforrósítjuk a palacsintasutot, kevés olajat csepegtetunk bele, és megsutjuk a 4 palacsintát. A palacsintákra elosztjuk a tolteléket és félbe, majd még egyszer félbe, tehát negyedbe hajtjuk oket.
A csokoládészószhoz vízgoz felett megolvasztjuk a csokoládét a tejjel egyutt, a vízgozrol levéve habverovel belekeverjuk eloszor a tojássárgájákat, majd a tobbi hozzávalót. Visszatesszuk a vízgoz felé és néhány percig melegítjuk a szószt.
A palacsintasutoben diónyi vajat felolvasztunk és kozepes lángon átmelegítjuk, kissé megpirítjuk a már megtoltott és osszehajtogatott palacsintákat. Nagy tányérra téve és a csokoládészósszal leontve azonnal tálaljuk a Gundel palacsintát.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!