Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert / meleg recept ( tálaláskor ) » Gundel palacsinta

felvitel dátuma: 2011-10-24 22:17:23       mai nézettség: 1       nézettség: 2000
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

1 tojás

fél csésze liszt

fél csésze tej

negyed tk vaníliás cukor

fél citrom reszelt héja

1/3 csésze szénsavas ásványvíz

csipetnyi só

olaj a sutéshez

 

A toltelékhez:

60 g darált dió

65 g durvára darált dió

1/3 csésze tejszín

2 ek rum (kihagyható)

50 g kristálycukor

1 tk orolt fahéj

 

A csokoládészószhoz:

50 g étcsokoládé

 2 tojássárgája

fél ek vaj

fél csésze tej

2 ek kristálycukor

fél tk vaníliás cukor

1 tk kakaópor

1 ek rum (kihagyható)

Előkészületi idő: 55 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A tejet, a tojást, a cukrot, a lisztet és a sót osszekeverjuk egy tálban. Hozzáadjuk a citromhéjat, csomómentesre keverjuk, majd az ásványvízzel higítjuk. Fél órára félretesszuk a tésztát, pihentetjuk.

Míg a tészta pihen, elkészítjuk a diós tolteléket: a tejszínt a cukorral osszeforraljuk, majd belekeverjuk a tobbi hozzávalót és további 3 percig forraljuk.

Fél óra elteltével felforrósítjuk a palacsintasutot, kevés olajat csepegtetunk bele, és megsutjuk a 4 palacsintát. A palacsintákra elosztjuk a tolteléket és félbe, majd még egyszer félbe, tehát negyedbe hajtjuk oket.

A csokoládészószhoz vízgoz felett megolvasztjuk a csokoládét a tejjel egyutt, a vízgozrol levéve habverovel belekeverjuk eloszor a tojássárgájákat, majd a tobbi hozzávalót. Visszatesszuk a vízgoz felé és néhány percig melegítjuk a szószt.

A palacsintasutoben diónyi vajat felolvasztunk és kozepes lángon átmelegítjuk, kissé megpirítjuk a már megtoltott és osszehajtogatott palacsintákat. Nagy tányérra téve és a csokoládészósszal leontve azonnal tálaljuk a Gundel palacsintát.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Judit 2012 február 02

Lehet, hogy rosszul látom, de nincs meg a töltelék receptje, csak egy része.

0/10 SkAndi 2012 február 03

Lefelé kell húzni a szoveg mellett látható oszlopot, nyilat és ott láthatod a recept tobbi hozzávalóját! :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.