Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű durumliszt, 5 dkg fehér tönkölyliszt, 2,5 dkg búzasikér, ½ teáskanál XILIT, 1 teáskanál só, 2,5 dkg vaj, 1 dkg élesztő, (friss) 0,5 dl cukrozatlan habtejszín, 1,25 dl langyos víz, 1 tojás sárgája + 1 teáskanál tejfölt simára habarva
Elkészítése:
Természetesen beilleszthető cukorbetegek és inzulin-rezisztensek szénhidrát diétájába is!!
A számok:
1 kalácsbuciban – feltételezve, hogy egyformák lettek – 19,66 g ch van.
1 kalácsbuciban, ha nem durumliszttel készült, hanem mondjuk teljes kiőrlésű tönkölyliszttel, akkor 15,91 g ch van.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!