Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Gusztusos sós kalács az ünnepekre

felvitel dátuma: 2016-11-12 13:03:00       mai nézettség: 1       nézettség: 645
részletes recept
Hozzávalók 3 személyre:

Hozzávalók:

15 dkg teljes kiőrlésű durumliszt, 5 dkg fehér tönkölyliszt, 2,5 dkg búzasikér, ½ teáskanál XILIT, 1 teáskanál , 2,5 dkg vaj, 1 dkg élesztő, (friss) 0,5 dl cukrozatlan habtejszín, 1,25 dl langyos víz, 1 tojás sárgája + 1 teáskanál tejfölt simára habarva

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

  • Az élesztőt a cukorral és tejszínnel elhabart langyos vízben felfuttatjuk.
  • Összekeverjük a liszteket a sikérrel és a sóval, a közepére mélyedést készítünk, beleöntjük az olvasztott vajat és az élesztős keveréket.
  • 5 perc alatt kézi robotgéppel (vagy akár kézzel) lágy, rugalmas tésztát gyúrunk belőle (akkor , ha elválik az edény falától), és tiszta konyharuhával lefedve langyos, huzatmentes helyen 1 órát kelesztjük.
  • Kicsit megdögönyözzük, 8 egyforma részre osztjuk, bucikat formázunk belőlük és kör alakban 2-3 cm-re egymástól egy sütőpapíros tepsibe helyezzük, egy sütőpapírt ráhelyezve pedig még 60 percet kelesztjük.
  • Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, egy ecsettel sütés előtt finoman megkenjük a tejfölös tojássárgájával, megszórjuk tetszőleges magokkal (én  tökmagot, napraforgómagot és lenmagot használtam), és 17-18 perc alatt készre sütjük (legyen szép aranybarna a teteje, tudjátok, olyan kalácsos színű). Én 15 percnél megfordítottam a tepsit, hogy egyenletesebben süljenek. Ha kihűlt, ehetjük is!
  • Amit nem eszünk meg helyből, fagyasszuk le, így mindig frisset tudunk enni, bár még másnap is bőven puha lesz.

Természetesen beilleszthető cukorbetegek és inzulin-rezisztensek szénhidrát diétájába is!!

A számok:

1 kalácsbucibanfeltételezve, hogy egyformák lettek – 19,66 g ch van.

1 kalácsbuciban, ha nem durumliszttel készült, hanem mondjuk teljes kiőrlésű tönkölyliszttel, akkor 15,91 g ch van.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.