23 dkg fehér tönkölybúzaliszt
15 dkg xillit
1/2 cs. sütőpor
1 mk. fahéj
4 dkg friss reszelt gyömbér
12 dkg reszelt sütőtök /nyers /
12 dkg reszelt sárgarépa /nyers/
2 db narancs leve /kb 1-1,5 dl/ és héja
1/2 citrom leve és héja
2 db tojás
3 ek. olivaolaj
egy csipet só
A mázhoz:
10 dkg fehér csokoládé
20 dkg natur krémsajt vagy
egy nagy pohár /450 gramm/ natur joghurt amit egy éjszaka alatt lecsöpögtetünk.
A díszitéshez tetszőlegesen fondant virágok vagy különböző dekor szórócukrok, vagy citrom és narancshéj nagyon vékony csíkokra vágva!
A lisztet keverjük ki a fehéjjal, sóval, sütőporral.
A tojást keverjük habosra a cukorral, /xillit/ olajjal, citrom és narancs levével.
A répát, a sütőtököt,a gyömbért reszeljük le.
A lisztes keverékbe először a tojásos masszát öntsük bele, majd a lereszelt sütőtököt, sárgarépát, citrom-, és narancs héjjat.
Alaposan dolgozzuk össze, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bele és először 20 percig 180 c°-on, majd 30 percig 160 C°-on süssük.
Végezzünk azért tűpróbát, mert nem minden sütő egyforma!
A mázhoz olvasszuk fel gőz fölött a fehér csokoládét, majd a gőzről levéve még melegen keversük simára benne a krémsajtot, /ill. a lecsöpögtetett joghurtot./
Ha kihült a krém, kenjük a kihült tortalapra.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!