Jaj, de megkóstolnám, szuperul néz ki!
40dkg liszt,1 sütőpor,2dkg élesztő,1dl tej,3evkanál porcukor,1db tojás,15dkg zsir,1kiskanál kristálycukor,vaniliáscukor.Még porcukor a szóráshoz 4-5dkg
A krémhez: 4dl tej 4 evkanál liszt,vagy egy csm vaniliás pudingpor,25dkg ráma,25dkg porcukor,1csm vaniliáscukor
A tejben a kanál cukorral felfuttatom az élesztőt,addig a lisztet tálba rakom,bele a sütőpor ,a porcukor a zsiradék és összemorzsolom porhanyósra,hozzáadom a tojást és a felfutott élesztőt.Összegyúrom,3 bucit csinálok és a bucikat lisztezett deszkán tepsi méretűre vékonyra nyújtom.A tepsi hátulját meglisztezem és ráfektetem a lapot és forró sütőben 170 fokon kb 8 perc alatt egyenként kisütöm.Deszkára tolom óvatosan,hogy el ne törjenek kés segitségével ha leragadna és kihűtöm őket.Addig elkészítem a krémet.
Krém:A hideg tejben elkeverem csómómentesre a lisztet és lassan sűrűsödésig felfőzöm.Leveszem a tűzről és többször átkeverve simára keverem.Kihűtöm.A vajat a cukorral habosra keverem,beleteszem a vaniliáscukrot és a kihűlt tejes krémet.Átkeverem és a krémet kétfelé osztva a lapokra kenem.A harmadik lappal befedem és bőven meghintem porcukorral.Fél óra múlva ehető.A főzöttkrémet pudinggal is lehet helyettesíteni.A zacskón leirtak szerint készítjük el.
Megjegyzés: ha van idő lehet a tésztát hajtogatni,kétszer 10 perces pihenővel,de nem szükséges.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!