5 kicsit nagyobb répa, 3-4 petrzselyemgyökér, 3-4 szem burgonya, 1/2 zellergumó, 1/2 karalábé, 1 hagyma, 1/2 cs. petrezselyemzöld, 1/2 kg darált csirke vagy pulykahús, 1 tojás, liszt, só, bors, delikát, húsleveskocka, kacsazsír, 1/2 csomag csigatészta
A zöldségeket megpucolom, majd felaprítom. A hagymát egészben hagyom. Egy nagyobb fazékban a burgonya kivételével a zöldségeket megpirítom a kacsazsíron. (Bármilyen zsíradék megteszi a kacsazsír helyett, kivéve a vajat vagy margarint) A burgonyát akkor teszem bele, ha a többi zöldség félig megpuhult. Vízzel felöntöm, beledobok néhány leveskockát, a fűszerekkel ízesítem. Amíg felforr, addig a darált húst eldolgozom a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és annyi liszttel, hogy jól gombócolható masszát kapjunk. Pihentessük, amíg a zöldségek mefpuhulnak. Ekkor a leveshez adjuk a csigatésztát és a húsmasszából készített, diónál kissebb gombócokat. Néhány perc múlva ellenőrizzük a tésztát és a gombócot. Ha átfőttek, kész is. Ha kevés az idő a vasárnapi ebédhez, de nem akar lemondani valaki a húslevesről, ez igazán gyors és finom húslevesféle. Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!