2 pohár kefir (2x175gr)4 db tojás
40 dkg liszt
20 dkg cukor
2 dl olaj
1 cs sütőpor
20 dkg eper
A habhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
20 dkg eper
A tetejére:
csokidara
A tojást a cukorral abosra kavarjuk, hozzáadjuk a kefirt, az olajat.
Egy másik tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral, és a tojásos masszához keverjük kisebb részletekben.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, egyenletesen elosztjuk és beleszórjuk a megmosott lecsurgatott epret.
Szórhatunk a tetejére cukrot és így is fogyaszthatjuk.
180 fokon, 30-40 perc alatt meg sütjük (tű próba).
Meg várjuk míg ki hűl és utána szeleteljük.
Az eperhabhoz a tojások fehérjét egy tűzálló tálba tesszük, és fel verjük.
Az epret meg mossuk, lecsepegtetjük és villával összetörjük.
Egy lábosban közben vizet melegítünk, erre tesszük a tálat és apródonként beleadagoljuk a cukrott, és az epret.
Körülbelül 20-30 percig kevergetjük (robotgéppel), a gőz fölött.
Ha kész megvárjuk míg kihűl és a hűtőbe rakjuk.
A süteményt felkockázzuk és a tetejére egy kanál eperhabot teszünk, és megszórjuk csokidarával.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!