Almásokhoz:
Túróshoz:
Az almát megpucoljuk az Új Generációs Előkészítő Késsel, magházát kivesszük, és a Konyhai Mindenttudóban apróra daráljuk.
Egy Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe öntjük, hozzáadunk 2,5 dl vizet és puhára főzzük az almát.
Közben a Mix-Fixbe öntjük az 1,75 dl vizet, beleöntjük a pudingporokat és csomómentesre rázzuk.
Amikor az alma megfőtt, hozzáöntjük a pudingot és sűrűre főzzük.
Hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, elkészítjük a mandulát, amit a Magas Turbó Aprítóban megdarálunk.
A vajat megolvasztjuk az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben.
A tepsinket kikenjük olvasztott vajjal.
Elkészítjük a túró tölteléket is.
A túróhoz keverjük a cukrot, majd a kandírozott gyümölcsöket. Félretesszük és elkezdjük készíteni a réteseinket.
Egy réteslapot kiterítünk a konyhapultra és megkenjük olvasztott vajjal. Erre ráteszünk még egy lapot, azt is megkenjük. Megszórjuk darált mandulával.
Az almatöltelék felét ráhalmozzuk a réteslapra. Kirakjuk babapiskótával és óvatosan feltekerjük a rétest.
Tepsire tesszük, tetejét vajjal kenjük.
Megint jönnek a rétes lapok, az előzőekben leírt módon eljárva, és erre pedig a pudingos alma másik fele kerül. Feltekerjük, mehet a tepsire és megkenjük. Ennek a két rétesnek a tetejét megszórjuk az őrölt mandulával.
A harmadik rétesünk lapjaival is hasonlóan bánunk, csak az őrölt mandula helyett egy kis zsemlemorzsával szórjuk meg.
Ráhalmozzuk a túrós tölteléket, feltekerjük és mehet a tepsire ő is. Tetejét vajjal kenjük.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük a rétesünket.
Hidegen szeleteljük.
A túrósat porcukrozva kínáljuk.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!