Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Uzsonnára ajánlott ételek receptek » Gyors rétesek

felvitel dátuma: 2012-10-19 18:48:30       mai nézettség: 1       nézettség: 1751
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:
  • 6 db Tante Fanni Friss Gasztro Réteslap
  • 10 dkg vaj vagy margarin

Almásokhoz:

  • 75 dg alma
  • 15 dkg cukor
  • 2,5 dl + 1,75 dl víz
  • 2 cs. mandulás pudingpor (főzős)
  • 9 db babapiskóta
  • 10 – 15 dkg mandula

Túróshoz:

  • 20 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vegyes kandírozott gyümölcs
  • kicsi zsemlemorzsa
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Az almát megpucoljuk az Új Generációs Előkészítő Késsel, magházát kivesszük, és a Konyhai Mindenttudóban apróra daráljuk.

Egy Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe öntjük, hozzáadunk 2,5 dl vizet és puhára főzzük az almát.

Közben a Mix-Fixbe öntjük az 1,75 dl vizet, beleöntjük a pudingporokat és csomómentesre rázzuk.

Amikor az alma megfőtt, hozzáöntjük a pudingot és sűrűre főzzük.

Hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl, elkészítjük a mandulát, amit a Magas Turbó Aprítóban megdarálunk.

A vajat megolvasztjuk az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben.

A tepsinket kikenjük olvasztott vajjal.

Elkészítjük a túró tölteléket is.

A túróhoz keverjük a cukrot, majd a kandírozott gyümölcsöket. Félretesszük és elkezdjük készíteni a réteseinket.

Egy réteslapot kiterítünk a konyhapultra és megkenjük olvasztott vajjal. Erre ráteszünk még egy lapot, azt is megkenjük. Megszórjuk darált mandulával.

Az almatöltelék felét ráhalmozzuk a réteslapra. Kirakjuk babapiskótával és óvatosan feltekerjük a rétest.

Tepsire tesszük, tetejét vajjal kenjük.

Megint jönnek a rétes lapok, az előzőekben leírt módon eljárva, és erre pedig a pudingos alma másik fele kerül. Feltekerjük, mehet a tepsire és megkenjük. Ennek a két rétesnek a tetejét megszórjuk az őrölt mandulával.

A harmadik rétesünk lapjaival is hasonlóan bánunk, csak az őrölt mandula helyett egy kis zsemlemorzsával szórjuk meg.

Ráhalmozzuk a túrós tölteléket, feltekerjük és mehet a tepsire ő is. Tetejét vajjal kenjük.

180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük a rétesünket.

Hidegen szeleteljük.

A túrósat porcukrozva kínáljuk.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Új Generációs Előkészítő Kés
  • Konyhai Mindenttudó
  • Mesterszakács Nyeles Főzőedények
  • Mix-Fix
  • Magas Turbó Aprító
  • Új Hullám Keverő
  • Mesterfogás Keverő
  • Új Generációs Kenyérvágó kés a szeleteléshez
  • Új Hullám Porcukorszóró
  • Kenőecset
Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.