Jónak tünik, valamikor régen anyukám csinált hasonlót , de Ő perecet szaggatott belőle. Kifogom próbálni. Köszi a receptet. Csak még annyit, hogy ez lenne az a süti amit dobozban tovább el lehet tartani?? Elfogom készíteni
Gyors sajtos pogácsa
1 kg liszt
1 ráma
15 dkg zsír ( ha lehet házi nem préselt )
1 evőkanál só
4 db tojás
15 dkg trappista sajt ( külön 15 dkg sajt a tetejére kell még )
450 g tejföl
1 cs szalalgári (1 dl tejbe elkeverni )
A hozzávalókat jól eldolgozni, 2 cm vastagra elnyújtani késel a tetejét be csíkozni, pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakni 3 cm távolságokra. Tojással lekeni a tetejét és 15 dkg sajtot lereszelni és megszórni a pogácsát tetejét. Előmelegített sütőben közepes fokon 5 fokozaton ( nekem gázsütőm van ) sütni.
Én a sütőpapírt nagyon vékonyan megszoktam olajjal kenni
A hozzávalókat jól eldolgozni, 2 cm vastagra elnyújtani késel a tetejét be csíkozni, pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakni 3 cm távolságokra. Tojással lekeni a tetejét és 15 dkg sajtot lereszelni és megszórni a pogácsát tetejét. Előmelegített sütőben közepes fokon 5 fokozaton ( nekem gázsütőm van ) sütni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!