felvitel dátuma: 2011-05-16 15:35:36
mai nézettség: 1
nézettség: 1904
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg liszt
25 dkg margarin (Rama)
1 egész tojás + 1 a kenéshez
2,5 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 kk só
kb 15 dkg trappista sajt (a tetejére is kell belőle)
Előkészületi idő: 20 perc
Sütési idő: 20 perc
Elkészítés:
A tészta összeállításához felfuttatjuk az élesztőt (egy kis tejben csipet cukorral), majd a liszthez adjuk a hozzávalókkal együtt, kivéve a sajtot.
Az elkészült tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a lereszelt sajtot (persze nem mindet, hiszen kell majd a tetejére is). Újra összegyúrjuk, majd háromba hajtjuk és kb. 10 percig pihentetjük.
Pihentetés után kinyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással a tetejüket, majd csipet reszelt sajtot teszünk mindegyik tetejére.
Kb. 200 C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul kicsit a tetején.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.