Marikám, nagyon tetszik a tortád, kipróbálom biztosan. Nagyon aranyos a díszítése is, a férjed is biztosan orult neki. Puszillak!
lapokhoz:
AA krémhez :
A torta lapjaihoz összekeverjük egy tálban a hozzávalókat. Jól nyújtható tésztát kell kapnunk. a liszt mennyiségét csak saccolni tudom, kb. 50 dkg ( nekem most egy kicsit keményre sikerült). Kis cipókat formálunk belőle, és palacsinta formájú lapokat sütünk. Ebből a mennyiségből kb. 6 lapot kapunk. (Nálunk mindenki nagyon szereti, ezért dupla adagból szoktam készíteni) A lapokat felforrósított száraz palacsintasütőben sütjük. Érdemes több lapot előre kinyújtani, mert nagyon hamar megsülnek. amikor a felső fele már fehér a tésztának, egy lapát segítségével( én feldobom) megfordítjuk, pár perc alatt az a fele is szép pirosra sül.
Amíg a lapok hűlnek, elkészíthetjük a krémet. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kakaóport, majd gőz fölött sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, és gyakran megkavarjuk, megelőzve ezzel , hogy bebőrösödjék. Ha már langyosra hűlt, apránként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint. Megkenjük vele a lapokat, majd a torta tetejét és oldalát is bevonhatjuk vele( ha esetleg kimarad annyi a krémből). De akár glazúrral is, vagy olvasztott étcsokoládéval bevonhatjuk.
A tetjét tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzés: nekem nem igazán szokott sikerülni a lapok kerek formára való nyújtása, ezért egy fedő segítségével körbevágom, mielőtt a palalcsintasütőbe helyezném.
Marikám, nagyon tetszik a tortád, kipróbálom biztosan. Nagyon aranyos a díszítése is, a férjed is biztosan orult neki. Puszillak!
Köszönöm , Anna! Igen nagyon tetszett a férjemnek is! Érdemes kipróbálni, szerintem nem fogsz csalódni! Puszi neked is!
Nagyon jó ez a torta recept! Nem is gondoltam, hogy így készül a tésztája, nagyon különleges! Tetszik a megjegyzésben a praktikád :-)!
Köszi, Hani ! Gondoltam hátha segítek vele valakinek! :) A lapok pedig nagyon finomak!
Nagyon ötletes a tortád,csak azt nem olvastam,hogy mennyi margarint kell a krémbe tenni?Megsütöm én is,hamarosan!
A hozzávalókban ott van, hogy 25 dkg vaj vagy margarin! Köszönöm a dícsérő szavakat és sok sikert kívánok a kipróbáláshoz!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!