Pita: •400 g liszt •2 dkg élesztő •240 ml víz •1 teáskanál cukor •1 teáskanál só Töltelék:40 dkg csirkemell • 6 evőkanál olaj • 4 gerezd fokhagyma • 4 teáskanál gyros-fűszerkeverék • 1 teáskanál pirospaprika • kakukkfű •só • bors
A pitához a hozzávalókat összegyúrom,majd 1 órát kelesztem.Szárazra törölt serpenyőt felforrósitod,majd a vékonyra nyújtott tésztakorongokat addig sütöd amig kicsit megpirul. Az olajat a gyros-fűszerkeverékkel, kakukkfűvel pirospaprikávalés a zúzott fokhagymával keverd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd. A húst csíkozd fel, és áztasd a pácba. Én ezt már aznap reggel megcsinálom,hagy pácolodjon pár órát.A serpenyőt forrósítsd fel olaj nélkül, és a húscsíkokat hirtelen megsütöd,majd fedővel letakarod és készre párolod.A végén leveszed a fedőt és lepiritod a levet amit engedett. Én általában görögsalit szoktam csinálni hozzá,sültkrumplival tálalom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!