1 kg csirkemell
1 csirke fűszersó
2 ek. méz
4 ek. almaecet
3-4 db fokhagyma gerezd
1 csokor petrezselyem
kevés reszelt gyömbér
A zöldségsaláta:
5-6 db paradicsom
2-3 db paprika
1 chili
reszelt gyömbér
1 csokor petrezselyem apróra vágva
só, bors, örölt kömény, kevés olíva olaj, citrom lé,
A csirke mellét csíkokra ujjnyi vastagra szelem, be fűszerezem , mézzel, fokhagymával almaecettel, apróra vágott petrezselyemmel , reszelt gyömbérrel Körülbelül 1 órát pácolom ( de akár egy éjszakát is pácolódhat). A serpenyőben kevés olíva olajat hevítek és a pácolt húst beleöntöm és pírítom fehéredésig aztán befedem és párolom addig amíg a hús megpuhul. Amikor kész zsírjára sütöm.
Zödségsaláta:
A hozzávalót fel kockázom és jól elkeverem a fűszerekkel.
Tálalás: kockára vágott sült krumplit tettem, a tetejére halmoztam a husikat, és a húsok tetejére raktam a salátát. (De ezt tányérra téve is megoldható).
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!