Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sültek / töltött étel receptek » Gyulaival töltött karaj egyben sütve

felvitel dátuma: 2015-12-03 05:57:43       mai nézettség: 1       nézettség: 1834
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

*Kb. 30 cm hosszú csont nélküli karaj

*2 szál gyulai kolbász

*

*bors

*2 ek zsír

*1 dl víz

*1 tk házi ételízesítő

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 105 perc

Elkészítés:

A karajt alaposan megtisztítjuk, és ha van rajta hártyás rész, azt levágjuk.

Egy éles, hosszú pengéjű késsel felszúrjuk.

A kolbászok egyik végét levágjuk és itt összeillesztve a karajba töltjük.

Kívülről alaposan bedörzsöljük sóval és borssal.

Egy közepes méretű tepsit kikenünk zsírral.

Belefektetjük a töltött húst, majd öntünk mellé kb. 1 dl vizet, amihez adjuk a fűszerkeveréket, és alufóliával lefedjük.

 

Hideg sütőbe tolva 200 fokon hőlégkeveréssel kb. 90 percet puhítjuk. (Ha már könnyen belemegy a villa hegye, akkor .) A fóliát eltávolítva, a hőfokot 180-ra mérsékelve további 15 percet pirítjuk.

(A sütési idő természetesen sütő- és húsfüggő, a fentiektől eltérő lehet.)

Ezalatt párszor meglocsolgatjuk a levével, hogy ne száradjon ki nagyon a felszíne. Itt már érdemes többször ránézni.

Majd kiemeljük a szaftból, hagyjuk teljesen kihűlni. 

Ezután egy éles késsel szépen felszeleteljük.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.