4 tojás
15 dkg lágy vaj
18 dkg cukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg vegyes aszalt és kandírozott gyümölcs
5 dkg dió, mogyoró vagy mandula
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 citrom reszelt héja
kevés tej
A lágy vajat a cukorral és a tojásokkal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, a fahéjjal és a szegfűszeggel elkevert lisztet, a reszelt citromhéjat, és annyi tejet, hogy könnyen keverhető tésztát kapjunk.
Az aszalt és kandírozott gyümölcsöket apróra vágjuk, és beleforgatjuk a tésztába.
Sütőpapírral bélelt hosszúkás püspökkenyérformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe tesszük, kb.60 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült-e.
Ha már jó, kivesszük, 5 percet pihentetjük, majd kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rácsra téve hagyuk kihűlni.
Tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral, és éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!