Hát, lehet, hogy a hajtogatás utáni műveletet elbénáznám, de azért ki fogom próbálni!Nagyon jól hangzik!:)
Kelt tésztát készítünk. A citromhéj és a gyümölcsök kivételével a tészta hozzávalóit beletesszük a TW Duplafalú kelesztőbe, összedolgozzuk, és hagyjuk duplájára kelni. A tésztának hasonló vagy még hígabbnak kell lennie, mint a rétes tésztának, tehát ne lepődj meg, ha folyósabbnak találod, mint a hagyományos kelt tésztákat.
Míg a tésztánk kel, elkészítjük a gyümölcsöket. Amelyiket szükséges, apró kockákra vagdaljuk, beletesszük egy friss tálba.
Mikor a tésztánk megkelt, negyed részét kitesszük a jól meglisztezett Gyúrólapunkra, és gyorsan megformázzuk gömbbé, nehogy leragadjon. Bőven kell lisztezni!!
A tálban maradt tésztába a Szilikon Keverő segítségével belekeverjük a darabolt gyümölcsöket, reszelt citrom héját.
A Gyúrólapon levő tésztát téglalap alakúra nyújtjuk a TW Nyújtóval.
A gyümölcsös tésztát a közepére helyezzük. Először a tészta két rövidebb végét (jobb, baloldal) ráhajtjuk a gyümölcsös tésztánkra, majd az alsó és felső részét hajtjuk be.
Az UltraPro edényünket kizsírozzuk, és óvatosan felvesszük a töltött gyümölcskenyerünket és úgy tesszük az UltraPro edénybe, hogy a hajtások legyenek alul, vagyis ami a gyúrólapon felül van, az edényben az legyen az alja.
Nem egyszerű feladat, mert a tésztánk nagyon laza. Jól lisztezzük be a kezünket is és óvatosan nyúljunk a tészta alá, mindkét oldalról.
Elég nagy gyakorlat kell hozzá!!
Miután beletettük az edénybe, tegyük rá a tetejét és hagyjuk még kelni kb. 20-30 percet. Ezután felvert tojással megkenjük és közép meleg sütőben (165-170 fokon) lassan sütjük kb. 50 percig, szép rózsaszínűre. Én mindig tűpróbával ellenőrzöm, mivel mindenkinek más-más a sütője.
A megsült Gyümölcskenyeret rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
Porcukrozzuk és hidegen szeleteljük.
Javasolt Tupperware termékek:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!