Piskótához:
4 tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
4 evőkanál forró víz
1/2 csomag sütőpor
Meggyes krém:
1 üveg meggybefőtt
1 csomag epres pudingpor
ízlés szerint cukor
Vaniliakrém:
1/2 tej
2 csomag vaniliás pudingpor
2 vaniliás cukor
ízlés szerint cukor
10 dkg margarin
Díszitéshez:
kivi vagy másfajta gyümölcs
1 tasak szintelen tortazselé
4 tojás sárgáját 8 evőkanál cukorral 4 evőkanál forró vízzel és a 1/2 csomag sütőporral habosra keverjük
hozzáadjuk a 8 evőkanál lisztet azzal is jól elkeverjük majd óvatosan hozzáadjuk a 4 tojás keményre vert habját.
24 cm tortaformába öntjük közepes lángon készre sütjük.
A meggybefőttet befőtt levével együtt 1 csomag epres pudingporral felfőzzük ízesitjük cukorral.
Még melegen a kész piskótára simitjuk.
A tejet a pudingporral ízlés szerint cukorral és vaniliás cukorral sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a margarint.
Ezt a krémet rásimítjuk a meggyes rétegre.
Mikor teljesen kihűlt kivivel vagy más gyümölccsel díszitjük és a tortazselét a tasakon található utasitás szerint elkészitjük és ráöntjük a gyömölcsökre .
Hűtőbe tesszük pár órára s utána szeleteljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!