Hozzávalók:
A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál sütőpor.
A gyümölcskrémhez: 6 dl trópusi vegyes gyümölcslé (lehetőleg magas gyümölcs tartalmú), 2 csomag vaníliás pudingpor, 4 evőkanál cukor
A rizses töltelékhez:20 dkg rizs, 8 dl tej, 1 tk Rama margarin, 1 db citrom reszelt héja, 1 csomag étkezési zselatin, 0,5 litertejszín vagy hulala hab, 15 dkg cukor
A díszítéshez:10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, fondant vagy marcipán
Elkészítés: A piskótát a szokásos módon elkészítjük, 26 cm-es csatos formában megsütjük és hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémeket. A rizs töltelékhez a rizst feltesszük főni a tejjel és a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, félre tesszük. A vajrémet a porcukorból és margarinból jó habosra keverjük. A rizst lassú tűzön folyamatosan kevergetve főzzük hogy le ne égjen, majd ha már a tej nagy részét felszívta, belekeverjük a margarint, és a citrom levét valamint lereszelt héját, lefedjük és hűlni hagyjuk. Amíg hűl készítsük el a gyümölcskrémet. A hozzávalókat sűrű krémmé főzzük, majd félretesszük hűlni, de gyakran kavargassuk, hogy le ne bőrösödjön. Közben a rizs felszívja a maradék tejet, a margarin elolvad és finom édes és krémes lesz. Ha teljesen kihűlt óvatosan nehogy a hab összetörjön beleforgatjuk a tejszínhabot. A zselatint 1 dl forrásban lévő vizben feloldjuk, néhány percig folyamatosan kevergetve hűtjük, majd még melegen( de nem forrón!), a rizskrémhez keverjük. Amint összekevertük gyorsan kell dolgoznunk mert a rizskrém a zselatin miatt hamar megköt. A piskótát 3 felé vágjuk. Az alsó lapot tortatálra helyezzük és ráhalmozzuk a rizskrém felét, erre jön a gyümölcskrém fele. Rátesszük a 2. lapot és jöhet a maradék rizs, majd a gyümölcskrém maradéka. Végül a 3. piskótát tesszük rá. Bevonjuk a vajkrémmel és fondanttal vagy marcipánnal burkoljuk, alkalomnak megfelelően díszitjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!