Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Torta receptek » Gyümölcskrémes tejberizs torta

felvitel dátuma: 2012-01-23 10:13:13       mai nézettség: 1       nézettség: 3248
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

 

Hozzávalók:

A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál sütőpor.

 A gyümölcskrémhez: 6 dl trópusi vegyes gyümölcslé (lehetőleg magas gyümölcs tartalmú), 2 csomag vaníliás pudingpor, 4 evőkanál cukor

 A rizses töltelékhez:20 dkg rizs,  8 dl tej, 1 tk Rama margarin, 1 db citrom reszelt héja, 1 csomag étkezési zselatin, 0,5 litertejszín vagy hulala hab, 15 dkg cukor

 A díszítéshez:10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, fondant vagy marcipán

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

 

 Elkészítés: A piskótát a szokásos módon elkészítjük, 26 cm-es csatos formában megsütjük és hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémeket. A rizs töltelékhez a rizst feltesszük főni a tejjel és a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, félre tesszük. A vajrémet a porcukorból és margarinból habosra keverjük. A rizst lassú tűzön folyamatosan kevergetve főzzük hogy le ne égjen, majd ha már a tej nagy részét felszívta, belekeverjük a margarint, és a citrom levét valamint lereszelt héját, lefedjük és hűlni hagyjuk. Amíg hűl készítsük el a gyümölcskrémet. A hozzávalókat sűrű krémmé főzzük, majd félretesszük hűlni, de gyakran kavargassuk, hogy le ne bőrösödjön. Közben a rizs felszívja a maradék tejet, a margarin elolvad és finom édes és krémes lesz. Ha teljesen kihűlt óvatosan nehogy a hab összetörjön beleforgatjuk a tejszínhabot. A zselatint 1 dl forrásban lévő vizben feloldjuk, néhány percig folyamatosan kevergetve hűtjük, majd még melegen( de nem forrón!), a rizskrémhez keverjük. Amint összekevertük gyorsan kell dolgoznunk mert a rizskrém a zselatin miatt hamar megköt. A piskótát 3 felé vágjuk. Az alsó lapot tortatálra helyezzük és ráhalmozzuk a rizskrém felét, erre jön a gyümölcskrém fele. Rátesszük a 2. lapot és jöhet a maradék rizs, majd a gyümölcskrém maradéka. Végül a 3. piskótát tesszük . Bevonjuk a vajkrémmel és fondanttal vagy marcipánnal burkoljuk, alkalomnak megfelelően díszitjük.

Szakács: Bia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.