Ó ez nagyon finom lehet!És talán még az én rossz sütőmben is meg lehet csinálni!:)
A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és a cukrot, és folytonos keverés mellet hagyományos kását főzünk belőle (ne legyen túl híg, de kőkemény se). Ha ez elkészült, a tojások fehérjét habbá verjük a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját is. A még forró, meg nem dermedt darakásába belekeverjük, és hozzáadjuk az olvasztott margarint is.
Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt vagy sütőpapírral bélelt süteményformába (gyümölcstorta forma) öntjük a tésztát. Tetejét megszórjuk gyümölccsel. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Melegen és hidegen is fogyasztható.
Tipp: a cseresznyét, meggyet magozzuk ki, a befőttet csepegtessük le, ha fagyott gyümölcsöt használunk, olvasszuk ki teljesen és csöpögtessük le, hogy ne áztassa el a tésztát.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!