1 kg alma,10 dkg aszalt meggy,40 dkg édes keksz,1 vaníliás puding por.1 cs.krémes krémpor,7 dl tej,1 dl meggy szörp,kb.10 dkg cukor (én gyógyszertárit használtam abból kevesebb kell) 1 ek.citromlé.
Tetejére:meggyszemek és szines cukorka.
Az almát durva reszelőn lereszelem majd cukor hozzáadásával lepárolom és elkeverem benne a puding port majd felforralom állandó keverés mellett.Beleteszem az aszalt meggyet és hagyom kihülni.A tejet a meggy szörppel és a krémes porral felverem.
A tortaformát kirakom keksszel rá a párolt alma 1/4 része rásímitva ,1 sor keksz erre a felvert krém 1/4 része majd ezt addig folytatom hogy a tetejére csak krém kerül.
Tetejét aszalt meggyel díszitem és megszorom cukorkával.Lehet csak kakaó porral is dísziteni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!