A palacsintához:
30 dkg liszt
3 db tojás
0,5 l tej
2,5 dl szódavíz
1 dl olaj
1 evőkanál cukor
só (egy nagy csipet)
A töltelékhez:
1,5 kg gyümölcs (tetszés szerint,mi eper,szílva,barack,körte és alma variációt használtunk)
2 evőkanál cukor,vagy méz
2 dl vörösbor
1 csomag vanilliacukor
3 szegfüszeg
egy kis darab fahéj (vagy egy mokkáskanál őrölt fahéj)
1 teáskanál rumaroma
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük,kisütjük.
Ebből az adagból,kb 17 db palacsinta lesz.
Ha van többféle gyümölcs,ami már natur unalmas,el lehet készíteni tölteléknek!
A gyümölcsöket megmossuk,nem hámozzuk meg,csak kis kockákra vágjuk.
A egynegyedét odatesszük főni,hozzátesszük a cukrot és egy kevés vizet,úgy háromnegyedéig lepje el.
Mikor összerottyant,levesszük a tűzről,kivesszük belőle a szegfüszeget és a fahéjt,ha egészet használtunk.
Hozzátesszük a vanilliacukrot,rumaromát,és bukómixerrel összeturmixoljuk.
Felöntjük a borral,ha kevés a 2 dl akkor mehet még bele,ne legyen nagyon sűrű.
Ekkor visszatesszük főni,és beletesszük a maradék gyümölcsöt.
Felforraljuk,maj még úgy 5 percig főzzük,amíg kifő a szesz a borból.
A kisült palacsinta egyik részébe halmozunk egy adag gyümölcsöt,háromszög alakúra hajtjuk,tetejét meglocsoljuk a levével.
Készíthetünk még hozzá vanillia pudingot is,amit a palacsintába teszünk a gyümölcsel együtt.
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!