A tésztához:
2 db tojás,
2 ek. kr.cukor,
1 púpos ek. liszt,
1 ek. kakaópor,
1 sütőpor
Tejberizshez:
1 bögre rizs,
1,3 liter tej,
1 marék mazsola,
1 vaníliáscukor,
3 ek. kr.cukor
csipet só
2 dl tejszín. ( Növényi alapú tejszínt használtam)
1 zselatinfix.
0,5 kg magozott meggy. (Mirelit vagy kompót )
A meggy mellé lehet több féle piros gyümölcsöt tenni.
2 db őszibarack ( én kompótot használtam )
Tetejére:
2 dl meggylé,
1 ek. vaníliapuding,
1 csm piros színű tortazselé
22 cm-s tortaformát kivajazunk,kilisztezünk.
A meggyet kimagozzuk, szűrőben lecsöpögtetjük.
Két tojásból kakaós piskótát sütünk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr.cukrot és azzal tovább verjük. végül a tojások sárgáját adjuk hozzá.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd fakanállal óvatosan a habhoz keverjük. Beleöntjük kikent tortaformába. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Hűtjük.
A rizsből, 3 ek. cukorból, és a tejből nagyon lassú tűzön tejberizst főzünk majd amikor majdnem kész, belerakjuk a mazsolát. Teljesen kihűtjük!
A tejszínt 1 ek cukorral és a zselatinfixszel kemény habbá verjük és a kihűlt rizshez keverjük.
A tortaforma aljára tesszük a tésztalapot, rákanalazzuk a rizs felét. Az őszibarackot szép sorban rászeleteljük, kicsit belenyomjuk a rizsbe. erre tesszük a rizs másik felét. A tetejét jól megrakjuk a piros gyümölccsel
A 2 dl meggylében megfőzzük a tortazselét és a pudingot. Felforraljuk és 2-3 perc múlva a gyümölcsökre öntjük.
Hűtőben tároljuk!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!