Tésztához:
25 dkg liszt,
1 tasak instant élesztő,
1 db közepes méretű tojás,
5 dkg porcukor,
1 csipet só,
1 citrom reszelt héja,
3 dkg ráma,
1,2 dl tej
Töltelékhez:
0,5 kg turó,
15 dkg tejföl,
15 dkg porcukor,
1 csipet fahéj,( elhagyható)
1 tasak vanília ízű pudingpor,
1 mokkáskanál sütőpor,
75 dkg vegyes gyümölcs
1 teáskanál citrom aroma (vagy reszelt citromhéj)
A tepsit (30x35cm) sütőpapírral kibéleljük. a sütőt előmelegítjük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel elkeverjük. majd hozzá adjuk a többi hozzávalót és sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg a duplájára nő. A tésztát egy 30x35 cm-es lappá nyújtjuk, 25 percig újra pihentetjük.
Töltelék:
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, cukrot, citromot, fahéjat, pudingot, sütőport és simára keverjük. A tölteléket a tésztán egyenletesen elsimítjuk, majd a vegyes gyümölccsel megszórjuk.
A tepsit a sütő alsórészébe toljuk, és megsütjük a süteményt.
Alsó és feső sütés: kb 180 fokon előmelegítve,
Légkeveréses: kb 160 fokon előmelegítve,
Gáz:3-4 fokozaton előmelegítve
Sütés után hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint porcukorral meghintjük
Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, a gyümölcsöt ne olvasszuk ki, fagyosan szórjuk rá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!