Alsó réteg:
30 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
kevés rum vagy tej ha túl száraz lenne a tészta
Túrókrém:
fél kiló tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
egy kis doboz tejszín
1 csomag zselatin
20dkg porcukor(vagy ízlés szerint több vagy kevesebb)
Tetejére:
erdei gyümölcs keverék
piros tortazselé
Az alsó réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy kerek kapcsos közepes tortaformába nyomkodjuk.
A túrókrémhez a túrót összekeverjük a habbá vert tejszínnel,aztán édesítjük a porcukorral,vaníliás cukorral.A zselatint a csomagoláson leírt elkészítési utasítás szerint elkészítjük és a túróba keverjük.Ezt a keveréket azután ráborítjuk az alsó rétegre. És hűtőbe tesszük egy órát dermedni.
Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk,akkor azt jó előre ki kell engedni és egy szűrőbe téve lecsepegtetni.Ezt tesszük a túrókrém rétegre és végül bevonjuk a piros tortazselével szintén az adott termék elkészítési útmutatója szerint.Ugyeljünk arra,hogy lassan öntsük a tortazselét,mert különben szétdobálja a gyümölcsöket,ha rázúdítjuk.
Hűtőben dermesztjük és hidegen fogyasztjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!