Vajas kosár:
1 csésze fehér tortalap morzsa
1 csésze tört apró csokoládé
1 mk fahéj
1 ek olvasztott vaj
Töltelék:
1 ek zselatin
60 ml narancslé
120 g tejszínes krémsajt
250 ml tejszín
60 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 mk reszelt narancshéj
Teteje:
Vegyes gyümölcs ( fagyasztott is jó ) gyümölcskeverék
banán
kiwi
Vajas kosár:
Összekeverjük a hozzávalókat, a tálba simítjuk a tésztát. Hideg sütőbe helyezzük, majd fokozatosan melegítjük a kívánt hőmérsékletre (kb:180 fokra). Felmelegedés után 10 percig sütjük.
Töltelék:
A zselatint megpuhítjuk a narancslében. Langyosra melegítjük.
A krémsajtot jól kikeverjük, hozzáadjuk a lehűtött narancslé, zselatin keveréket, felvert tejszínből felét, cukrot, narancshéjat.
Beleöntjük a lehűlt vajaskosárba. 3 órát hűtőben tartjuk.
Teteje:
A gyümölcsöket elrendezzük a krémen. 1 órát hűtőben tartjuk.
Tálaláskor tejszínnel díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!