tésztához.
3 tojás
10 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
10 dkg finomliszt
Tetejére: 1 csomag vaníliás ízű pudingpor, 3 dl tej, 3 ek. cukor, annyi eper, ami ráfér vagy lehet más gyümölcs is, 1 csomag zselatin
A tésztához a tojásokat habosra verem a cukorral, óvatosan beleforgatom a sütőporos lisztet. Alaposan kivajazott, lisztezett gyümölcs torta formába öntöm. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütöm. Kiveszem a sütőből és pár perc pihi után kiborítom a formából, hagyom kihűlni. Közben a pudingot a szokásos módon megfőzöm. Langyosan kanalazom a tésztára a pudingot, ráhelyezem a felkarikázott gyümölcsöt (eper). Elkészítem az előírásnak megfelelően (Zselatin zacskóján leírás) a zselatint, 2-3 perc után állt, közepéről kezdve rácsurgatom egyenletesen a torta tetejére. Hűtőben tárolom pár órát. Majd szeletelhető.
Nekünk egy ilyen adag már kevés, úgyhogy én dupla adagból szoktam készíteni a nagy tepsibe.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!