Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Gyümölcstorta/ saját variáció/

felvitel dátuma: 2016-05-16 06:39:02       mai nézettség: 1       nézettség: 1705
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:
  • 18 db tojás, 18 kanál liszt, 18 kanál porcukor, 2 cs sütőpor, 1 db citrom reszelt héjja, 3 cs vaniliáscukor.
  • 8dl tej,2 cs vaniliáspuding, 7 kanál cukor, 20 dk vaj, 4 evőkanál nutella,  1 teáskanál csokismeggy araoma, 2 evőkanál kakópor, 50 dk kimagozott mirelit meggy,
  • 4 dl habtejszín, szamóca, kivi
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A piskótákat (2db) 10-8 as arányban készítem el a 10 tojásos sima tortaforma 26 cm-es kapcsos sütöben, a 8 tojásost pedig ugyanabban a sütőben csak a kuglófsütőt rakom bele .

10 db tojásfehérjét habbá verem , a sárgáját a 1 kanál porcukorral kikeverem habosra és óvatosan összekeverem a habbal. Hozzáadom az 1 db sütőporral elkevert lisztet és szilikonos sütőpapírral kibélelt formában kisütöm. 180 fokra előmelegített sütőben, kb 30 perc /tűpróba/ az én sütőm elektromos hőlégkeveréses. Ha kész akkor kiveszem és deszkára helyezem és a síma betétet  a kuglósütőre cserélem. Majd a 8 tojással ugyanígy teszek, de ebbe teszem az egy citrom reszelt héjját is.  Ha ez is kész a másik mellé teszem és kihűtöm.  Majd az elsőt 3 lapra a másodikat 2 lapra vágom.

A két pudingot megfőzöm a tejben , ha kihűl hozzákeverem az előzőleg kikevert vajat (de csak 2 kanál porcukorral) és összevegyítem majd ketté veszem és a többi porcukrot az egyik feléhez rakom, mert a másik feléhez a nutellát. A nutelláshoz teszem az aromát.. Ezekkel a krémekkel  váltakozva töltöm meg a piskótalapokat. Közé beszórom a meggyet amit előzőleg egy kis porcukorral kevertem és kinyomkodtam a levéből.  Egy éjszakára betettem a hűtőbe (ugyanis ezeket visszatettem a kapcsos formába)

Másnap folytattam,  levettem a formát és tortatálcára tettem, körbevontam  a maradék krémmel és belül is kikentem a karikát, mert abba tettm a felaprított szamócát, kivibő leveleket formáztam köré (lapjára szeltem és levél formával kiszúrtam) Tejszínhabbal díszítettem és a közepébe a meggylét zselatinnal keverve belocsoltam

Szakács: Etelka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.